Dari Dapur Hernee Nazir

Mencuba Cheese Powder

Thursday, November 10, 2011

Aktiviti hari cuti lagi, mencuba cheese powder yang sedap ni. En. Nazir ni memang suka sangat makan cheezy wedges kat KFC tu. selalunya kalau beli mesti dia request extra cheese. Jadi kebetulan Ebby, kawan fb ada jual cheese powder, saya pun tak lepaskan peluang nak mencuba. Harga sebungkus RM15 (200gram), saya beli 2 bungkus sekaligus.

Tengahari tu, saya goreng ayam dengan tepung kentucky untuk dimakan bersama cheese powder dan buat coleslaw sikit.


IMG_1218

Ni la cheese powdernya..

Cara nak menghidangnya..


IMG_1220

Masukkan ke dalam mangkuk..

tuangkan air panas ke dalam mangkuk tadi dan gaul :)


IMG_1221

dan inilah hasilnya.. :)



Ni bila ayam goreng kentucky dan coleslaw dah bergabung meletupppsss dalam satu pinggan untuk dicicah bersama cheese powder yang dah siap diadun.
Pendapat kami:
Cheese powder ni sedap, rasa sebijik macam yang KFC punya.. En. Nazir memang suka.. nanti nak try buat homemade cheezy wedges pulak.. :)

Thanks to Ebby, next time kalau nak beli lagi akak contact Ebby ya. Sesiapa yang teringin nak cuba bolehlah jengah blog Ebby :)

You Might Also Like

3 Th♥ught (s)

  1. akak pn ada try gak..asben akak siap x caya sbb rasa dia mmg sama kan..hehe

    ReplyDelete
  2. hi...
    amacam bb? sihat?/ lame akak tak singgah sini.. tak singgah mane2 tempat pun, huhuhu, lemau..:(

    konon 2 minggu berdiet.. tp mcm takleh nk tahan dengan cheese ni... nk beli jugak nanti..:)

    ReplyDelete
  3. neezaref>>kan kak..sbijik rase die..

    lailasani>>sihat kak alhamdulillah..hehehe sy pn kdg2 x smpt mrayau blog org..

    bli la best kak.. :)

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!