Family

Eid Mubarak 1433H | Parit Jabar, Senggarang

Monday, August 27, 2012


Cerita Hari Raya MnM’s Family :)
(baru ada kesempatan nak bercerita)
1 Syawal hingga 3 Syawal 1433H kami berhari raya di Senggarang..
Alhamdulillah, syukur dapat berkumpul dengan hero beso, hero kechik, ibu mertua, ipar duai dan anak2 buah..
menu pagi raya yang pelbagai.. ketupat, lodeh, rendang daging, sambal kacang, nasi tomato, ayam masak merah..
tapi sekeping gambar pun tak snap.. bizi katanya ;)
yang penting semua menu adalah sedap dan menggemukkan ummi ilham ;)
selepas sesi bermaaf2an..
bernangis2an.. especially masa bermaaf dengan hero beso saya.. (sah banyak dosa ;) )
dan juga ibu mertua tersayang.. (sentap gila sebab terbayang bermaafan dengan arwah mak)
hmmmmmmmm.. sayuuuuuuu..hati ini makin sayuuuu.. rindu terkenangkan desa permai..
aehhh stop2 hover gitu ummi ilham ni ;)
lepas sesi bermaafan kita ke sesi berposing2an..
sesi pertama..
tak tahulah apa yang dorang gelakkan..
yang penting ummi dan ilham tak ada..
tersembunyi kat belakang..
ummi baru terhegeh2 nak pakai kasut ;)
sesi kedua..
semua tengok Kimi beraksi.. termasuklah Ilham..
cuma Kakak Wahida, Mak Ngah dan Makcik aka Ummi Ilham je yang layan En. Photographer aka Babah Ilham ;)
sesi ketiga..
rasa dah macam ok gambar ni..
semua dah tengok ke depan..
tapi Ilham still tenung Abang Kimi..
sebab orang lain tengah bergambar formal..
Abang Kimi nak buat free style pulak ;)
sesi ke empat..
free style.. Pakcik suruh cakap hoorayyyyy!! :)
Kimi duk bawah kehairanan..ekeke~
sesi kelima..
Atok Tipah bersama cucu2nya..
alamak Kimi, Acad, Aiman dan Fahim mana hilang???
baju peach 2 orang tu cucu sedara..
Atok Tipah riba Ilham yang tak nak pakai songkok..
hmmmmm..layankan je la..
sesi ke enam..
masih maintain orang yang sama..
cuba dari sisi kiri ;)
last.. sesi ke tujuh..
abang ipar dan biras.. Abang Man, Abang Din dan Abang Na’ai.. :)
aeh.. nak cakap kat sini..
Ummi Ilham frust sebab babah lupa snap gambar kami tiga beranak..
gambar masa kat kampung.. cettttt..ooppsss dah bermaaf raya..
tak boleh marah babah, berdosa ;)
yang boleh cuma hadiahkan babah Omegaguard Shaklee..
supaya ingatan babah kuat sikit ;)
[oopppsss sekali lagi.. terbuat iklan.. nak try Shaklee??? boleh contact saya :)]
hmmm.. nasib baik ada gambar kat MNM Mini Studio tau..
so stay tuned.. next gambar Eid Mubarak | Rumah Tok Ayah Ilham pulak..
:)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!