Family's Birthday

Ilham’s 1st Birthday Bash :)

Saturday, August 04, 2012

Alhamdulillah birthday party untuk Ilham sempat kami buat sehari selepas hari lahir Ilham. Plan asal nak buat hari Sabtu 14 July 2012 hari kelahiran Ilham, tapi ada kekangan yang mana Babah Ilham ada wedding job..rezeki tu takkan nak tolakkan untuk ummi dan Ilham juga Smile Jadi terpaksalah umminya pasrah tunda ke hari Ahad 15 July 2012.

Persiapan majlis diplan sesama sendiri. Tema kami pilih Boboiboy dan kaler red and white memandangkan birthday boy tengah kemaruk Boboiboy. Makcik2 Ilham yang excited terlebih ummi dan babah relax2 jek Smile with tongue out Alhamdulillah rezeki Ilham Tok Ayah sponsor untuk majlis ni. Menu semua kami order dengan Mak Adik, tak sempatlah nak buat sendiri. Menu utama Soto Ayam, Mee Hoon Goreng, Sambal Goreng Jawa, Rojak, Bubur Kacang dan buah2an. Air pulak kami order dengan Abang Ali jiran belakang rumah, air cikong dan asam boy sempena tema Boboiboy Winking smile

Taraaaaaaaaaaaaa..

 

422258_483862434975357_1974757343_n

Ilham Turns 1!

Birthday cake Birthday Kek Boboiboy (designed by Babah Ilham)

 

481993_483501578344776_16949119_n

Our happy family Red heart

Time memotong kek.. sibuk orang nyanyikan dia, sibuk juga dia tepuk tangan.. aehhh??? where’s Mamacu?? oooohhh.. Mamacu ada sembunyi kat belakang sebab dia kata dia sedih Crying face sedih tengok Ilham dah besar sebab masa dalam pantang dulu dorang la yang menatap Ilham siang malam dan sedih ingatkan arwah Mak yang tak sempat jumpa cucu sulong dia ni. Kami anak beranak semua pakai t-shirt Boboiboy yang ummi tempah khas. Tok Ayah pun kena paksa pakai walaupun Tok Ayah tak pernah tahu apa itu Boboiboy Surprised smile Ohhhh.. Ilham punya pasal Tok Ayah pasrah.. tshirt Boboiboy pun Boboiboy lah janji Ilham happy..

 

532234_483501765011424_2019188242_n

Ok.. birthday boboiboy nak bergambar dengan Atok Tipah, Pak Uda dan family Pak Teh (Mak Teh, Kakak Wahida dan Arsyad) yang datang dari Senggarang, Batu Pahat. Thanks for coming semua Smile

 

425173_483501345011466_1248844006_n

Ilham yang konfius.. kenapalah diorang ni terjerit2.. nyanyi2 sebut nama saya ni Smile with tongue out

(Nek cu, Mak Aca, Ummi, Ilham, Mak Ipah, Uncle Derus, Mommy Ngah, Acu Ala and Mamacu)

 

578750_483501928344741_1075414825_n

Tok Beng pun nak interframe juga Smile Nek Imah duduk tak nak bergambar..

 

205353_483502088344725_1060811475_n

Pembantu sepanjang majlis.. thanks korang..

Alamak lupa nak suruh babah snap candy buffet buatan Mommy Ngah dan Uncle Reza..

 

283761_483501491678118_376971992_n

Ummi dan Mommy Ngah dah macam kembar pulak hehehe.. Ilham kan main posing lagi kan hehehe~

 

564041_483500435011557_1905275082_n

Babah cari gaduh ni ambil gambar ummi dari bawah, saja nak tayang idung kembang ummi kan hahaha.. aeh Pak Ayan, malu2 pulak nak tunjuk muka Smile

 

391503_483502398344694_1929210350_n

Ilham excited dapat jumpa Teha.. seeeeeee Teha “Perempuan Melayu Terakhir” yang malu2 sopan santun gitu.. ni la calon menantu ummi yang terbaeeekkk kata Boboiboy Smile with tongue out

 

406365_483502728344661_170594352_n

Mommy Ngah with Uncle Reza.. tukang deco khemah, tiup belon dan prepare candy buffet.. Thanks korang.. Kalau jodoh tak kemana.. ummi restu Smile with tongue out

 

Antara kawan2 ummi yang datang..

Thanks semua.. Smile

 

293737_483502528344681_1503979620_n

Auntie Ita, Mama Jie aka future mother in-law Ilham, Auntie Anis, Auntie Afzan dan Teha si cantik manis.. seeeeee my son, Thumbs up pandaikan behave duduk sebelah mak mother in-law.. Don't tell anyone smile (muntah ijau Mama Jie baca.. oopsss Ayah Teha sorry Ummi Ilham verangan jek Smile with tongue out)

 

292486_483502635011337_1492468029_n

Geng Susuibu ummi..

Auntie Linda with Irfan dan Auntie Ima dan anak2..ingat nama Darwisyah jek..kakak dan abang lupa pulak.. thanks for coming Smile

 

582130_483502998344634_1437019870_n

Geng Susuibu area kampung.. (oooppsss Mommy Long tak sampai lagi time ni)

Ni semua anak didik ummi.. chewah.. verangan lagi!

Cuba tengok tangan Ilham buat apa.. dia tengah membuli Aqil..dicekutnya kepala kawan tu.. hehehe.. Helena yang malu2 kucing Cat face sebab ditenung Adeeb.. bunga Red rose antara tiga kumbang..

 

406269_483863551641912_1387770569_n

Opismet ummi.. Uncle Nazam and his housemate Uncle Epan.. Auntie Intan belum sampai juga masa ni.. thanks for coming.. Smile

 

532544_483502195011381_1472279939_n

Adeeb yang dipaksa oleh umminya pakai topi tu.. heiii si pipi labuh ni..geram tau.. thanks mengikut tema Smile

 

534490_483502315011369_754471564_n

Aqil yang hensem.. pandai Aqil posing eh bila tengok Babah Ilham nak ambil gambar..Aqil pun ikut tema hokkay!

Alhamdulillah majlis berjalan lancar.. thanks kepada seluruh kaum keluarga yang sudi meluangkan masa meraikan birthday party Ilham Syahmi.. thanks kepada semua kawan2 ummi dan babah yang datang dan berikan hadiah untuk Ilham.. sehingga semalam masih ada lagi kiriman hadiah untuk Ilham.. thanks kepada jiran2 yang datang.. tanpa kalian tak meriah majlis kami Smile

Malam lepas habis majlis, kami pun berkumpul nak buka hadiah Gift with a bow.. yeay! Smile

 

255314_483503681677899_473623655_n

Boboiboy tak nak bergambar sorang2.. nak ummi kat sebelah juga.. Ummi’s Boy.. Thumbs up

Alhamdulillah rezeki Ilham banyak dapat mainan.. thanks semua yang menyumbang..

 

531383_483503768344557_1165129375_n

Cinta hati ummi.. Red heart

 

376342_483503851677882_1207272814_n

Hoooyeahhhh.. kami yang menayang t-shirt Boboiboy..

Ilham konfius.. kenapa semua orang ni?? dah la saya sorang pakai baju kuning.. mana baju Boboiboy saya ni ummi?? hehehe.. Ilham, ummi dah mandikan awak, tu yang dah siap salin segala.. Ummi, Babah, Mamacu, Papacu and Mommy Ngah tu busyuk tak mandi lagi.. haaaa kantoi! Smile with tongue out

 

++++Ok nak share persiapan kami++++

 

Kek Boboiboy tu ummi order kat Secret Recipe, design gambar semua ummi serahkan kat Babah. Dia la yang edit2 gambar Boboiboy dan letak gambar Ilham sekali.. ummi tukang booking and email the details to secret recipe.

 

KEK ILHAM

Seeeeeeee.. inilah hasilnya soft copy nya yang di emailkan untuk diprintkan jadi icing picture..

 

IMG-20120713-WA0012

Invitation card.. designed by ummi tapi ada adjustment sikit dari Uncle Zizan (abang Papacu).. banner, invitation card dan sticker untuk goodies bag ummi order dengan Uncle Zizan je.. thanks ye Ijan Smile Siapa2 nak order boleh contact saya nanti saya uruskan.

 

Ok.. untuk t-shirt bertemakan Boboiboy dan berwarna merah, ummi order dengan Banawi Studio, jauh perjalan t-shirt ni dari Shah Alam ke Gelang Patah hehehe. Semua baju design yang sama gambar Boboiboy dengan wording “Ilham Turns 1”

 

2012-08-02 02.32.10

Gambar depan..

 

2012-08-02 02.33.31

Ni belah belakang.. contoh cuma baju Babah je.. yang lain2 wording Ummi, Tok Ayah, Mamacu, Papacu dan Mommy Ngah..

 

Nahhhhh.. tshirt Ilham Boboiboi Smile

 

2012-08-04 00.00.00

Depan.. “Birthday Boy”

 

2012-08-04 00.00.24

Belakang.. “It’s My First Birthday”

 

Plan asal Ilham nak pakai romper merah, sekali tak jumpa la pulak romper yang sesuai untuk print depan dan belakang.. tak sempat nak mencari lagi terus je beli t-shirt merah ni online then post it to Banawi Studio for printing process.

Candy buffet sponsored by Mommy Ngah.. gambar babah lupa snap..Jajan2 ummi letak dalam kertas kaler coklat yang biasa diorang buat isi pisang goreng tu then lekatkan sticker. Simple kan.

Ok itu saja cerita yang teperap 2 minggu..jenuh juga nak bercerita semula kan.. hehehe..Thanks again untuk semua yang datang memeriahkan majlis.. Ilham love uolls.. muaaaahhhhhh Red heart Insya’Allah kalau ada rezeki lagi 4 tahun buat birthday party Ilham lagi.. next2 year bagi peluang birthday party untuk adik Ilham pulak Smile with tongue out

 

~Buat Muhammad Ilham Syahmi.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.. semoga menjadi anak yang soleh, bijaksana yang mendoakan kesejahteraan ummi dan babah.. Amin~

Ummi and Babah love you sayang Red lips

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!