Aktiviti KKPTP

Babah Ilham @ Pertandingan Memancing, Karnival Sukan PTP

Monday, September 17, 2012

cerita fresh dari ladang.. Smile

tetiba kerajinan ummi ilham membuak2..


sumber cerita adalah daripada babah ilham ye..
ummi tak ada kat tempat kejadian..
pagi tadi babah join pertandingan memancing..
saja suka2.. kalau menang tu namanya rezeki..
ummi dan ilham doakan yang terbaik Thumbs up

2012-09-17-18-29-34_deco

ni masa baru sampai tempat kejadian Nyah-Nyah
kata babah yang baju putih semua peserta..
wah ramai juga ye..

2012-09-17-18-25-56_deco

ni kawasan yang dibenarkan untuk memancing..
tepi laut PTP..

2012-09-17-18-28-41_deco

babah sedang menggayakan topi dan baju sempena program ni..
kan main lagi dia kan.. siap upload kat fb lagi Smile

2012-09-17-18-29-05_deco

ni kawan babah en. kotai..
dia pun join sekali memancing..

2012-09-17-18-27-35_deco

wahhhh..rezeki..
ikan pertama yang babah dapat..
kata dia nama ikan ni ikan bandang ada juga panggil ikan susu..
hentam sajalah labu.. Nerd smile
kata babah mula2 nama babah ranking ke 2..
dia antara yang terawal dapat hasil..
sekali lama2 bila makin ramai yang dapat..
nama dia pun turun..turun.. menjunam.. dan menjunam..
akhirnya  dapat tempat ke 11.. Surprised smile
tak apalah babah..
bukan rezeki nak menang..
tapi rezeki nak bawak balik lauk untuk ummi dan ilham..
siapa entah nama pemenang tadi babah sebut..
kawan2 dari operation department tak silapnya..
tahniah la encik yang menang.. Thumbs up

2012-09-17-18-28-04_deco

en.kotai pun dapat ikan yang sama..
wahhhh meriah juga kawasan ni dengan ikan bandang ye..

nahhhh..
ni semua yang babah dapat..
boleh tahan besar juga ikannya..
cukup untuk diagih2kan kat jiran terdekat Smile

2012-09-17-18-25-15_deco

sekor untuk tuan rumah.. sekor ibu zura..sekor uncle taja..sekor lagi ummi adeeb..
kalau semua kami makan mahunya jadi stok berminggu2..
jamah la sorang sikit ye..
bila ummi tanya babah.. kenapa letak botol coke sekali?
dia kata nak bezakan panjang ikan tu..hahahaha
so maknanya ikan tu lagi panjang dari botol coke.. layankan aje lah ye..
ok ummi dah plan nak masak asam pedas esok..
jadi tunggulah kalau ummi rajin snap gambar asam pedas tu nanti..
itu je nak story mory pasal babah mancing..
selain dapat ikan.. babah balik bawak “kulit yang bertambah ireng”
ampun babah.. just kidding! Just kidding

{kamus jawa}
ireng = hitam Smile with tongue out

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!