Balik Kampung

Ilham @ Pasar Pagi Senggarang

Monday, October 01, 2012



[scheduled entry]

cerita balik kampung last month..
balik kampung bukan selalu pun kan..
jadi haruslah ummi ambil peluang nak ke pasar pagi senggarang..
ditemani atok tipah, uda dan si hero kechik ummi..
babah..pagi2 dah keluar dua hari busy ada wedding job..
macam biasalah.. rezeki sampingan kami..
alhamdulillah syukur! :)


suka sangat pergi pasar pagi senggarang ni..
walaupun tak meriah dengan makanan..
tapi meriah dengan orang jual baju..
rambang mata..
MIL pulak sentiasa menyokong hehehe..
“baju ni lawa ni.. tudung yang ni pun lawa nee”
ohhhh.. ibu mertuaku..
sesungguh anak menantumu ini sangat rambang mata..
sebab tu suka pergi dengan MIL..
kalau dah beli apa2 siap pesan..
“ni kalau achik (babah ilham) tahu ni habislah heni kena bebel mak”
MIL pun senyum je la :)
ummi sibuk duk memilih itu ini..
kesian anak ummi..
boring gamaknya..
kepala berpeluh2..
tu la siapa suruh jahanamkan kipas awak..
nak tengok tak muka budak boring..
;)


ni haaaaaaaa..
tension tau kita..
ummi tu asyik khayal tengok baju..
dah la kita panas ni..
hot tau kita.. hottttt.. hottttt..
hahahaha.. tu dialog ummi reka sendiri ;)
alkisahnya..
dah penat ronda2 pasar pagi senggarang..
kami pun baliklah ke rumah..
hasil meronda..
dua helai skirt labuh.. dua helai tudung bawal..
yeay! babah hanya mampu senyum jek ;)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!