Aktiviti KKPTP

Terjebak Dalam Bidang KeSUKANan ;p

Tuesday, November 06, 2012



aktiviti baru semenjak dua menjak PTP launched karnival sukan..
aktiviti menjadi “pom2 mak” setiap petang yang ada team ORION bertanding..
alhamdulillah team kami dua2 dapat ke separuh akhir..
fuhhh tak sia2 mak menjerit tepi padang ;)

2012-10-09-09-56-54_deco

petang ni ada game lagi..
menentukan tempat ke 3 dan ke 4..
sepatutnya semalam..
tapi atas sebab padang yang dah macam kolam renang..
makanya dipostponed ke petang ni..

2012-10-09-10-02-19_deco

kamilah penyokong setia team ORION aka rumah kuning ;)

523514_4558183960299_322780241_n

the “POM2 MAK”
tiga ke kanan jek..
yang dua orang lagi tu anak dara lagi
:)
selain dari pom2 mak..
ummi ilham juga diPAKSA melibatkan diri dalam sukaannnnn..
volley ball..
amekawwwwwwwwwwwwwwwww..

DSC_0566

rela dalam keterpaksaan..
ada ke patut pilih “hernee yang tangan kejung” ni jadi team captain..
mintak ampun maaf la ye kalau tak menang..
apa pun demi memajukan sukan PTP..
saya sahut cabaran ni walaupun tamparan bola saya ke laut ;)
practice make perfect!
ecehhhhhhh~

2012-10-19-13-24-50_deco

ni first training volley ball kat jabatan laut..
see.. dengan semangat puan intan aryantot pukul bola..
hahahaha..

2012-10-19-13-25-41_deco

masing2 beratur nak try digging..
ummi ilham tukang snap..
lepas dari training kat sini..
kami sebulat suara memilih hari isnin dan rabu..
untuk sesi training sehingga ke tarikh pertandingan..
latihan kami buat di balai polis tanjung kupang..
eceeehhhhhh.. sekali team captain berbunyi..
bila tournament?? hmmm insya’Allah 8 dan 9 Disember di UTM..
selain dari menampar bola..
ummi ilham juga turut dipaksa oleh puan raja..
bermain badminton..
huwaaaaaaaaaaaaaa..
tak pernah seumur hidup masuk pertandingan badminton..
main badminton pakai tudung periuk depan rumah boleh la..
hahahahaha.. layankan je la ye..
sekali sekala kita bersukan..
babah ilham pulak bagi semangat..
hmmm.. bolehlah buat cukup syarat ye..
“babah..sila pinjamkan racket ye”
;)

9062_526921764002757_1871262910_n

ni masa first time turun court nak training..
training ni kat Dewan Badminton C & Y Sport, Larkin..
ummi duk sibuk main.. babah dera budak kecik ni atas court..
babah kata..
“ilham kalau nak pandai main badminton..kena pandai masukkan shuttlecock dalam bekas ni dulu”
hahahaha.. pandailah babah tu..
entah petua mana entah dia ikut..hahaha
ilham pun suka ria je melayan kakak2 dan abang anak kak raja..
tak janji dia tak merengekkan..
untuk badminton pulak..
kita akan bertanding pada hujung minggu depan..
17 & 18 November.. haiyoooooooooo..
kecut perut mak bila ingatkan..
mau terkucil before tournament nanti..hahaha
harap2 bolehlah main nanti..
buat2 cukup syarat je kan..
;)
selamat bersukan untuk semua staff PTP!

Go ORION Go!!!!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!