Pregnancy

Check Up 5 Months Bersama Abang Long Wannabe.. Jom Tengok Siapa Paling Berat ;p

Tuesday, May 14, 2013

**Scheduled Entry**

cerita check 5 months bersama anak syurga saya..

Muhammad Ilham Syahmi di KD paya mengkuang ditemani babah..

 

macam biasa time drama time nak timbang..

padahal timbang jek kan..

tapi suara dia punya nangis..

macam takut nak kena sunat..

hahahaha..

siap paut2 kat badan babah..

“atoooooootttt.. aatoottttttt’’ sambil pegang dada dia..

heiiii la ilham.. timbang jek kot..

apa ke takut benor gamaknya..

 

oleh kerana terlebih nangis..

kan dah.. timbang pun turun berat.. Smile with tongue out

last month babah bawa.. maintain 8.7kg macam bulan lagi satu..

tapi kali ni terus menjunam sikit ke 8.54kg..

nak kata tak makan..

memang dia kuat makan..

kadang2 malam siap mintak mamam dengan ummi..

kalau pukul 8pm ok lagi..

ni pukul 10 11 pm tau..

layankan je janji dia nak makan..

tapi dah nak turun beratnya macamana kan..

 

C360_2013-05-13-18-13-11-923

 

nahhh..

sila tengok graf dah ke zon merah.. aiyokkkkkkkkk..

jangan sampai nurse berbunyi kena jumpa doctor sudah la..

ooopppsss.. sila abaikan kad yang koyak tu ye..

macam yang ummi dah cerita..

tu semua kerja budak kudut tu..

 

C360_2013-05-13-18-13-50-311

 

kebetulan budak kecik ni batuk dan selsema..

nurse tanya ada ubat lagi tak..

memang ada pun tapi nak bagi makan ubatnya..

macam nak pergi berperang..

ummi tukang suap..

babah tukang pegang kaki tangan kepala ilham..

suara ilham jangan ceritalah..

boleh jadi bergegar blok C4 tu..

mesti orang ingat si Nazir dengan Hernee tu mendera anak agaknya..

Surprised smile

 

next turn ummi pulak..

jeng.. jeng.. jeng..

 

C360_2013-05-13-18-14-52-267

 

tu sila fokus tang BERAT tu..

diulangi BERAT.. ye BERAT..

ummi dah jadi kategori “KENDERAAN MUATAN BERAT”

Don't tell anyone smile

 

masa check up 4 bulan 58kg..

awatnya naik sampai 4.3kg ni kak oiiii..

aaaaddhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. (sepatah kata ilham sambil tepuk dahi)

nurse cakap macam naik mendadak dengan banyak..

dia suruh datang lagi 2 minggu.. 27/5/13..

hmmmmmm.. pasrah!

Disappointed smile

 

C360_2013-05-13-18-15-05-921

 

yang penting..

next month masih check up di sini..

yeay! tak payah serabut kat KKGP..

2 minggu ni kena control sikit la makan gamaknya..

kang naik banyak lagi susah..

kena togok “sirap bandung 3 layer” lagi..

aaaadddhuuuuuuuuuuuuu..

Thumbs down

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!