Mother’s Day Celebration @ GBOB, JB

Tuesday, May 21, 2013

**Scheduled Entry**

AMARAN: ENTRY INI SARAT DENGAN GAMBAR.. KUALITI GAMBAR PULA TAK BERAPA NAK JELAS.. ALMAKLUMLAH PAK AYAN YANG TUKANG SNAP.. SILA BERTABAH!!  Just kidding

 

cerita hari ahad..

mother’s day celebration di Genius Baby On Board, JB..

teacher aida whatsapp pesan datang pukul 11am..

level 3 join kakak/ abang level 4 nak celebrate mother’s day..

ilham sangat happy bangun pagi bila ummi sebut nak jumpa teacher..

 

babah kerja pagi..

so macam biasa la harap pak ayan jadi body guard kami berdua..

keluar rumah pukul 10am..

singgah rumah kak po sekejap ambil melty choc hershey..

**ohhh sangat marvellous rasanya..makan sampai nangis**

 

teacher aida pesan suruh sampai awal..

nak mintak tolong ummi tulis kat kad..

nasib baik sempat Smile

 

bila semua dah sampai..

teacher aida start dengan 1st game..

bahagi 2 group..

ikat kaki anak dan mak..

then lumba siapa sampai dulu..

jom tengok reaksi anak syurga saya..

Smile with tongue out

 

C360_2013-05-20-09-12-53-546

 

orang lain dah ikat kaki..

ummi masih lagi memujuk rayu ilham..

siap tak nak toleh tu..

 

C360_2013-05-20-09-16-45-467

 

bila teacher ikat dia dah start merengek..

tak sempat jalan dah meraung..

 

C360_2013-05-20-09-13-12-388

 

tengok tu..

orang lain dah get ready..

dia meraung..sambil nak lepaskan kaki..

 

C360_2013-05-20-09-12-34-311

 

akhirnya ikatan tali terlepas jua..

sambil meraung peluk ummi..

“ummi.. atottttt”

hahahaha..gelak besar ummi tengok ilham..

kan dah disqualified..

tak dapat hadiah choki2 tau..

 

next game..

susun cawan..

 

C360_2013-05-20-09-09-57-030

 

teacher tengah susun cawan..

arahannya.. anak lari dapatkan cawan..

patah balik bagi kat mak..

mak susun..

siapa cepat siap dia menang..

 

C360_2013-05-20-09-07-24-908

 

ummi tengah pujuk dia..

suruh dia bangun lari amik cawan..

 

C360_2013-05-20-09-09-43-251

 

siap dah di dirikan pun tak nak bangun..

mia pun sama..dua2 ni dari level 3..

jumpa kakak terus hilang berani.. hehe

 

C360_2013-05-20-09-09-16-079

 

mia buat hal dia sendiri..

Smile

 

C360_2013-05-20-09-09-29-139

 

kakak fatihah dah get ready..

ilham beriya merengek..

bila teacher kata start je..

kakak2.. mak2.. excited menjerit..

termasuklah ummi ilham beriya suruh ilham lari..

sekali dia menangis daaaaaaa..

 

next game..

asingkan kekacang..

ada 4 jenis tak silapnya..

 

C360_2013-05-20-09-06-35-916

 

kakak2 lain sibuk asingkan kekacang..

dia sibuk main teh tarik pulak..

sudahnya ummi sorang yang beriya eksaited menjerit suruh dia asingkan..

dia buat hal dia jek..

Annoyed

 

C360_2013-05-20-09-06-16-267

 

kan..dorang tengah khusyuk asingkan kekacang..

tak apalah ilham..

ilham belum betul2 faham arahan..

nanti dah masuk level 4 baru faham kot..

Smile with tongue out

 

next activity..

semua anak2 teacher bawa masuk office.. omak2 eh tunggu kat luar kejap..

mak2 pun tertanya2 juga la apa teacher nak buat..

sekali teacher tutup pintu daaaa..

start tu je.. terus dengar suara jerit tangis anak2..

mintak teacher buka pintu..

hahahaha.. huru hara teacher layan dorang..

rupanya teacher ada surprise untuk mak2..

anak2 keluar dapatkan mak masing2..

sambil bawak beg comel ni..

dengan air mata yang berlinang..

termasuklah anak bujang ummi..

teacher gee kata ilham ketuk pintu sambil jerit..

“butakkkkk.. butakkkk”

hahaha.. hero yang kecundang..

 

C360_2013-05-20-09-04-34-802

 

budak kecik ni beriya bawak sambil lari2 peluk ummi..

teacher suruh sebut “I love U” kat mak masing2..

si ilham sebut gak.. “aiii..biii..yuuu”

gitu la bunyi bahasa ilham.. hehehe

alahaiiii.. thanks anak ummi..

sentap jap “mak neng” Crying face

teacher suruh bagi beg Gift with a bow tu kat ummi..

tapiiiiiiiiiiiiiiiii..

 

C360_2013-05-20-09-04-46-692

 

dia buat macam harta dia sendiri..

dia tak bagi pun ummi..

dia suka suki buka sendiri..

cissssssss..

 

last activity..

parachute time..

ohhh level 4 lagu lain la..

tapi ilham dah suka dah game ni..

dia tak nangis pun..

 

C360_2013-05-20-09-06-04-008

 

ok games dah habis..

ni dia pemenang 2 games terakhir..

 

C360_2013-05-20-09-01-57-493

 

anas dan ibu.. keisha dan mommy

tahniah..Winking smile

 

dah penat2 tu meh kita mamam..

ada jamuan kecil2an..

 

C360_2013-05-20-09-02-54-071

 

oooppssss..

 

C360_2013-05-20-09-01-48-388

 

ummi beriya suruh paka ayan snap..

tak perasan ilham tengah sangap..

memang dah time2 tidur dah tu..

 

C360_2013-05-20-09-01-35-634

 

cake sumbangan teacher aida..

thanks teacher Smile

 

C360_2013-05-20-08-56-44-042

 

jom baca doa.. Smile

 

C360_2013-05-20-09-00-35-445

 

jom nyanyi2.. Winking smile

 

C360_2013-05-20-09-01-25-394

 

jom potong kek.. Birthday cake

 

C360_2013-05-20-09-01-05-877

 

ok.. mak syok potong kek..

nampak anak mak dh cabut lari tu..

 

C360_2013-05-20-09-00-55-877

 

sambil jeling kat mak..

dialog dalam hati anak..

“elehhh..ummi ni poyo no posing kan.. tau tak ilham dah lapar”

 

dah puas2 posing..

ummi bagi dia makan..

menu lain dia tak nak..

yang dia cuma “popok”

 

C360_2013-05-20-08-56-30-588

 

syok sangatlah tu makan kat celah sofa..

sambil jeling2 teacher gee..

lepas habis program kami terus balik rumah..

ooppss.. singgah rumah aunty salwa..

lepas singgah kedai jap amik barang customer..

then baru balik..

 

apa2 pun thanks teacher aida & teacher gee for the celebration..

terharu mak..

 

C360_2013-05-20-08-55-41-750

 

nahhhh..

ni yang ummi dapat..

2 brooch dan kad.. I Red heart MOM..

kad tu ummi yang tulis untuk diri sendiri.. hahaha..

teacher aida mintak tolong tulis untuk semua mommies..

 

ILHAM Red heart UMMI

 

ok.. penat cerita..

bai!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!