Bento

#bentoilhamsyahmi | Bento 17-25 Apr 2014

Friday, April 25, 2014

 

gambar bento minggu lepas ada yang ghaib..

ada dua tiga hari yang ummi terbabas bangun lambat..

jadi kompilasi minggu ni dan minggu lepas bergabung meletopssss..

psttttt.. kalau tengok ilham punya sayur mayur semua sup la..

masak air la.. sebab dia memang suka hirup kuah..

jadi ummi masakkan berkuah2 je la ye..

 

IMG_20140417_164119

#bentoilhamsyahmi 17 Apr 2014

nasi bear + sup sayur + ayam goreng

 

IMG_20140425_095057

#bentoilhamsyahmi 18 Apr 2014

sadis bento pagi ni.. sekadar berlauk je..

nasi minta jasa baik ibu zura sebab ummi perasan beras dah habis..

sup cendawan bercarrot + ikan kembung goreng

 

IMG_20140422_130714

#bentoilhamsyahmi 22 Apr 2014

nasi doraemon tapi tertinggal telinga + udang goreng kunyit + sayur masak air

 

IMG_20140423_173528

#bentoilhamsyahmi 23 Apr 2014

nasi cat +sup ayam dengan sepasang kaki ayam + jagung rebus

 

ilham peminat tegar kaki ayam uolls..

menurun ummi betul suka kaki ayam..

tapi dia sebut terbalik kongkang..

“ommi.. nak ayam kaki”

minggu lepas sebelum pergi play group GBOB..

singgah kedai acu.. nak roti canai acu..

lepas tu dia request ayam kaki..

kebetulan tak ada kaki ayam dalam kuah kari..

apa lagi merajuk la member terus nangis nak ayam kaki..

ummi kena standby stok kaki ayam gini Smile with tongue out

IMG_20140424_185935

#bentoilhamsyahmi 24 Apr 2014

nasi frog + ayam masak lemak cili tak berapi + sayur goreng

 

menu sama dengan babah yang bercuti kat rumah..

 

IMG_20140425_091912

#bentoilhamsyahmi 25 Apr 2014

nasi gunung fuji Eye rolling smile + telur gingerbreadman memanjat gunung di bawah pancaran  Sun + sup kentang dan carrot

 

itu je update #bentoilhamsyahmi minggu ni..

minggu depan akan berbento untuk 2 hari je..

start rabu ummi dah cuti..

nak jalan2 dengan hero2 kesayangan..

maka bento ilham pun bercuti..

Red lips

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!