Dari Dapur Hernee Nazir

Foods Review | Partially Organic Gluten-free Healthy Fried Chicken Mix by Oven Nini

Monday, June 23, 2014

Dah beberapa minggu sampai, tapi masih tak sempat nak mencuba. Semalam ambil kesempatan mencuba produk pertama yang saya beli dari Oven Nini pemiliknya Puan Ainini Zainal. Pstttttt.. sebenarnya ummi Ilham beli 3 jenis. Untuk 2 produk lagi akan di review bila dah mencuba nanti Smile with tongue out
1. Partially Organic Gluten-free Healthy Fried Chicken Mix (settled!)
2. Partially Organic Gluten-free Healthy ‘Cikedis’ Mix
3. Organic Moist Cake/Cupcake Mix

Masa tengah masak macam biasa la, hero kechik tu jengah dapur dengan macam2 soalan. Bila tunjuk goreng ayam. Excited nak makan.
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. dah siap dah..
“Partially Organic Gluten-free Healthy Fried Chicken”

20140622_144549

Sedap! Rangup! Memang sesuai untuk seisi keluarga.
Homemade healthy food.
Yang penting HALAL!

Ilham cakap..
“Pandainya ommi ahak ayam eshi”
(Pandainya ummi masak ayam KFC)

Penat Auntie Nini mencipta tepung pre-mix ni.. ummi juga yang dapat nama. hehehe.
Antara bahan2 dan khasiat yang terdapat dalam tepung ni..

10277582_576919212424108_2262264154038643523_n
credit pic: Oven Nini

Andainya ada mommies kat luar sana yang nak mencuba koleksi2 healthy foods hasil air tangan Puan Nini.. bolehlah menjengah FB page Oven Nini.

Yok tengok lauk pauk kami yang lain Winking smile

20140622_144659
Ni ha jek.. alhamdulillah mengenyangkan.. asam pedas ayam, sayur kobis goreng, partially organic gluten-free healthy fried chicken dan pembuka selera jeruk ikan tenggiri diperah limau.
Kenyang lagi mengenyangkan lauk sampai ke malam Winking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!