Family's Activity

Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 2

Monday, June 30, 2014

ok sambungan dari entry semalam Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1..

lepas tengok performance kitty dan daniel, kami cepat2 queue untuk join aktiviti Wishful Studio..

 

20140626_124109

antara aktivit yang ada..

 

20140626_122728

pintu masuk ke jewellery making & costume dress..

tapi kami beratur nak masuk ke Cookie Studio & Hello Kitty Badge Making dulu..

 

20140626_122802

20140626_124534

menunggu turn..

 

20140626_122900

sempat pergi gazebo jap bergambar..

 

20140626_124727

setiap tiket akan dapat sorang satu Daily Activity Card..

 

20140626_124742

masa beratur nanti kena collect Hello Kitty Stamp..

ok sampai dah turn kami untuk masuk ke Cookies Studio.. jom mendeko cookies..

 

20140626_125444

tengah dengar briefing.. padahal simple jek kena buat..hehehe

 

20140626_125622

setiap sorang dapat sekeping cookies hello kitty ni..

 

20140626_130323

dan.. satu set peralatan untuk mendeko.. deko lah ikut suka hati hang.. hehehe

 

20140626_125644

ilham share jek dengan babah..

 

20140626_130027

ni hasil deko ummi ilham..

 

20140626_130034

ni hasil pak ayan..

 

20140626_130041

ni hasil babah dan ilham..

 

20140626_130109

ni hasil mak pah..

lepas siap deko.. silalah makan cookies memasing ye..

 

20140626_130246

ummi makan sikit lebihnya bagi pak ayan tukang settle..

lepas mendeko cookies kita buat hello kitty badge pulak..

 

20140626_130412

tengah menunggu simple briefing dan alatan untuk mendeko badge pulak.. pak ayan tak habs2 lagi makan cookies..hehehe

 

20140626_130759

setiap sorang akan dapat sekeping kertas gambar hello kitty.. setiap meja diberi marker untuk kaler kan badge masing2.. boleh tulis nama ikut suka hati..

 

20140626_131022

dari atas kiri.. badge babah, badge ummi.. bawah dari kiri.. badge pak ayan, badge ilham dan badge mak pah.. paling hensem badge ilham la kan.. hehehe.. tak pe lah hasil kerja dia sendiri.. comot koreng pun kita suruh juga staff hello kitty jadikan badge..

 

20140630_131530

hasil bila dah siap jadi badge.. ilham siap nak pakai kat baju.. bangga dengan hasil kerja dia tu kan..hehehe

lepas buat badge kita ronda2 dalam rumah hello kitty yang comel..

terus jadi fink2 mata ummi ilham Red heart

 

20140626_131509

geram betul tau mamat kecik ni.. mata asyik tengok lain jek..

 

20140626_131525

tengok tu…kelain lagi..

 

20140626_131558

meja makan cik kitty..comel..

 

20140626_131606

ilham tengah berangan nak main piano..

 

20140626_131624

PC cik kitty..

 

20140626_13163320140626_131650

comel beno raknya..

 

20140626_131701

entah apa yang dogodeh kat pc tu..hehehe

 

20140626_131722

kitchen cik kitty yang suwit muwit.. mesti dia rajin masak ni hehehe

 

20140626_13173120140626_131738

siap ada apron lagi kan..

 

20140626_13175020140626_13175920140626_131810

bilik air cik kitty..

masuk blik dia pulak..

 

20140626_13183820140626_13185120140626_13191220140626_13192720140626_13193820140626_131947

ni babah tengah membebel.. beratnya baju kitty..hehehe

 

20140626_13200620140626_13201620140626_13203920140626_13205920140626_132104

comel sungguh aksesori dalam bilik.. macam nak bawak balik jek.. letak kat rumah sendiri..

sebelum keluar dari ruma kitty..

 

20140626_132145

ini bukan mak hello kitty ye.. hehehe.. babah ilham cakap.. apesal pelik no tudung ummi ari ni.. perghhh shawl gue cantik2 dia kata pelik..hehehe.. zara shawl & blouse ummi ilham from Cala Qisya.. I love Cala Qisya Red heart

 

lepas meronda Hello Kitty Town, kami bergegas ke Little Big Club yang lebih mencabar eceehhh.. bersambung next entry ye.. budak tak puasa ni dah merengek nak makan nasi ayam fish.. sejak wean off ni kekerapan makan dia sangat mencanak2.. sejam sekali nak makan nasi.. sabo je lah.. Smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!