Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN | Ramadhan Day 9 ~ 11

Friday, July 11, 2014

menu seterusnya.. minggu ni ada skip masak sebab berbuka di luar..

 

2014-07-11-10-07-38_deco

Ramadhan ~ Day 9

sebenarnya ada lauk2 lain.. tapi nyanyok lupa snap..

menu kami, nasi putih, ketam masak lemak, terung goreng air asam my feveret forever.. arwah mak suka buat dulu.. ikan kering sepat, ulangan sambal tempoyak, kurma, pisang, air teh o dan performance drink..

Terung Goreng Air Asam

sebatang terung dibelah2 dan goreng atau lensei dalam kuali.. agak2 dah empuk jangan sampai terhangus macam dalam gambar Smile with tongue out mak den tak ajar goreng sampai hangus.. hehehe.. dah masak angkat masukkan dalam mangkuk.. buat air asam pekat2 letak belacan bakar dan mayang bawang besar dan cili padi.. simbah air asam dalam mangkuk berisi terung tadi.. yummeh!

 

2014-07-11-10-04-03_deco

Ramadhan ~ Day 10

tetiba tengahari mamacu call tok ayah nak ajak berbuka anak beranak.. dorang nak berbuka kat Restoran Saujana.. kami pun on jek lah.. sayangnya satu gambar pun tak snap..

menu kami.. nasi putih, siakap stim lemon, siakap asam pedas, udang butter, sotong goreng tepung, kailan ikan masin, tomyam seafood, ketam sambal dan air fresh orange, mamacu bekal murtabak dan kuih tako serta kurma..

 

IMG_20140709_185659

IMG_20140709_185733

IMG_20140709_185751

Ramadhan ~ Day 11

tekak mengelitik nak makan ayam masak merah.. kebetulan hari Rabu saya emergency leave sebab ibu zura balik kampung ibu mertua meninggal dunia.. jadi ummi kena jaga ilham.. jadinya banyak sikit la masa kat dapur.. nak blender stok lada kisar yang dah habis lagi.. menu kami hari tu..

nasi putih, ayam masak merah, petola masak air bersohoon, ikan seliap goreng tawar cicah kicap, kurma, pisang, air teh 0 dan performance drink..

alhamdulillah!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!