Blood Sugar Profile (BSP)

Pregnancy | Third Blood Sugar Profile (BSP)

Thursday, November 27, 2014

macam yang saya story mory kat entri yang lepas.

sebelum menyerahkan diri berjumpa doktor pakar HSA, kena la buat BSP dulukan.

so ni BSP kali ketiga pada 25 November 2014.

nasib baik boss saya baik hati bagi pelepasan ke klinik dalam waktu bekerja.

rasanya bulan November ni penggunaan time off tahap maksimum.

pagi tu pergi office dulu swipe in then patah balik ke KDPM.

 

sesi pertama jam 8.30am

20141125_083225

resultnya 5.3mmol/L

mmol/L = millimoles per liter

 

sesi kedua jam 11.30am

20141125_113752

resultnya 5.7mmol/L

 

naik sikit breakfast mee hoon goreng 2 senduk.

ikut cakap dietitian katanya Smile with tongue out

 

sesi ketiga jam 5.30pm

20141125_174108

resultnya 4.6mmol/L

 

turun mungkin jarak waktu yang panjang.

lunch saya makan mengikut piawaian puan dietitian.

nasi 2 senduk, sayur segunung, ikan sekor dan sebijik epal.

 

sesi keempat jam 8.30pm

20141125_203439

resultnya 7.2mmol/L

 

nak tercabur urat kentut tengok.

masa ni makan terlewat, selalunya lepas BSP saya bergegas balik ke rumah terus makan.

masa hari tu, saya terlambat ambil ilham, pot pet pot pet dengan opah.

sampai rumah dah 6.25pm.

makanya pukul 6.30pm dah waktu tamat makan.

isi jeklah perut lapar tu dengan mee.

result meletop kebabooooo pulak.

 

20141127_083130

 

result keseluruhan untuk BSP kali ketiga 25 Nov 2014:

sesi 1 – 5.3

sesi 2 – 5.7

sesi 3 – 4.6

sesi 4 – 7.2

 

ok next entry saya cerita pasal SCOG, HSA ye.

stay tuned! Winking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!