Aktiviti KKPTP

Retro Night? Mak Buyong Nak Pakai Apa???

Monday, November 10, 2014

sejak dapat tahu tema PTP Annual Dinner 2014 adalah “Retro Night”
terus terfikir erkkk. baju apakah yang sesuai untuk seorang mak buyong 7 bulan pakai?
perlu ke ikut tema?
hmmmmmmmmm. buruk kang rupa Smile with tongue out
saya bukanlah yang beriya sangat ikut tema pun.
janji pakaian sopan menutup aurat dan tak men"demerit"kan saham akhirat babah ilham kan.

PTP Annual Dinner 2014

credit pic: PTP

dah berkali2 dinner adik2 saya yang tukang pilihkan baju.
saya memang tak berapa reti sangat la tang fesyen2 ni.
makcik orang kampung jek nak.
mana selesa makcik sarung.

kepala hotak makcik ni dah terbayang nak mencari dress polkadot jek.
makcik gugel2 juga cari idea.
polkadot.. stripes.. tu semua fesyen2 retro.
bolehlah kan. 
kena pepandai la mix and match.
boleh jek nak berfesyen sambil menutup auratkan.

ada yang cadangkan peplum.
hmmmmmm.. fikir dua ratus kali kot.
dengan perut ke depan isyhhhh tak tergamak pula.
silap2 babah ilham yang pengsan dulu tengok ummi berangan nak ber peplum.
tinggal 13 hari jek lagi nak mencari.

saja nyakat babah ilham bagi gambar ni.

credit pic: hello-berlin.net

suruh dia pakai macam ni.
kahkahkahkah. memang tak sampai persada jawabnya ummi pengsan terlebih ketawa.
dia kata tak nak pergi kalau suruh pakai macam ni :p
ummi pun tak tergamak nak menegoknya oii.

alamak.
ada "retro printed chiffon blouse" dari Zalora yang cun lah.
auwmmmmmm.. macam cantik jek.


credit pic: zalora

idea kat bawah ni cun juga kan.

credit pic: encik google

sweet jek gitu warnanya.
ok dah boleh bagi idea ni kat mama cu.
usahakan mencari :p

siapa2 ada idea best untuk mak buyong ber"retro" sila share ye.
syarat utama, sopan dan menutup aurat ;)

sekian terima kasih! ;)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!