Family's Activity

Mak Yong Mengidam Bubur No. 1 Sentosa :p

Monday, December 15, 2014

baru 2 hari lepas, cakap dengan babah ilham.

”bah, sebelum bersalin nak makan bubur sentosa eh”

babah ok jek Winking smile

tup2 ayah ajak makan luar. tapi kena fikir nak makan kat mana. tanya babah, dia kata pergi bubur sentosa tak pun chicken chop hutan bandar.

sekali fikir2, baik pergi bubur sentosa kan. maka pukul 9pm kami bergegas ke taman sentosa. weeehuuu.

 

20141214_220253

heaven rasa bubur lalu kat tekak. dulu larat 1 mangkuk setengah. sekarang, makan sikit pun dah senak. kupang sambal yang sedap tu masih sedap seperti biasa Winking smile

 

20141214_220245

khusyuk babah menghirup bubur. eh bubur hirup eh? ekeke. ilham hmmmm. dia pow tok ayah beli animals kat 7E. bubur pun dia tak layan. syok makan otak2 jek.

 

20141214_220233

ayah ajak pok teh and family sekali. kebetulan diorang baru siap belanja kat mydin. settled terus saing ke sana. masing2 tekun dengan mangkuk bubur sendiri hehehe.

mommy ngah dan daddy ngah pun memang plannya balik gelang patah. nak ambil barang2 untuk persiapan majlis kenduri belah lelaki this week.

 

20141214_220240

tok ayah bedal sampai 2 mangkuk. kan main lapar lagi. babah 1 mangkuk setengah pun dah surrender. ohoooo puas hati tekak mak buyong dapat bubur no. 1 sentosa yang sedap itu. lepas ni taklah terbayang2 masa berpantang nantikan ekeke. alasan!

lepas makan2 kami ronda2 bandar sekejap then terus balik. esok kerja ye kak!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!