Family's Activity

Tunaikan Janji Bawa Abang Ilham Jumpa Thomas & Hello Kitty

Wednesday, May 06, 2015

sempena cuti 4 hari, dan memandangkan dah berjota kali abang ilham ulang ayat yang sama.. “saya nak pergi thomas” jadi hari sabtu lepas ummi bertemankan adik syamil, mama cu dan ulis sekeluarga dari tanjung balai karimun bawalah dia bersiar2 sambil bermain2 di little big club dan hello kitty town. nak sangat naik train thomas tu, banyak sangat tengok tv thomas &friends lah abang ilham ni.
20150505_080006

kebetulan babah dapat 2 voucher 30% OFF for 2 park pass. dapatlah diskaun sikit. mana babah? babah ada job wedding photoshoot di batu pahat. 

sampai2 teruslah naik train. punyalah happy dia kan. ceria je. tak sempat nak snap gambar masa atas train hehe. 

next.


20150502_133204

mama cu je lah layan ilham naik wind mill. ummi layan adik syamil.

20150502_133247

kak tita dan ummi anda.

20150502_134658

babywearing made easy! senang hati ummi bila syamil tidur. kan main nyenyak lagi dia. sebelum tu ngempeng puas2 bagi kenyang.
20150502_134842

dia kata nak bergambar dengan thomas. tapi mata kelain pulak.

20150502_135849
20150502_135854

turun bawah tup2 show hello kitty dah nak start. cepat2 suruh ilham duduk.

20150502_135903

haaaa ternganga tengok hello kitty.

20150502_140546

ummi suruh salam tak nak pulak. takut kata dia. padahak dah berkali2 datang.
masuk ke rumah hello kitty.

20150502_141323
20150502_141406

kita berwefie 3 beranak. tapi adik tetap tidur. thanks ring sling kesayangan yang memudahkan urusan saya sepanjang di sini :)

next.
20150502_142252

menanti turn untuk menyelamatkan kitty dan daniel. malas nak snap semua sebab dah snap masa first time datang dulu. ni kami dah kepenatan, tunggu turn sambil duduk kat lantai. tita dah boring je tu. lepas ke sini kami ke wishful studio buat jeweleries dan lepas tu cookies. time ni ummi dan adik syamil dah ke surau.

lepas puas meronda dalam tu, kami pun bergegas balik dan terus ke tanjung nelayan, pendas nak tengok Pesta Sukan Laut Dun Nusajaya sempena Kemahkotaan Sultan Johor di Jeti Pendas Laut.

tak banyak gerai yang buka. banyak dah tutup. jadi kami layan ilham dan tita main giant bubbles jek la. dari tadi berkehendak sangat main bubbles sambil hirup udara petang yang membahang sikit. ingat tahun lepas kami bukak booth jualan Ilham Mommy & Baby Shop kat sini. tahun ni tak dan lah nak join.
20150502_174246

main bubbles sambil dengki kak tita. geram jek kan.

20150502_174336

puas hati le tu.

20150502_174352

ha dia kerja mendengki lagi.


20150502_174320

ni budak tua yang tolong layan ilham dan tita. sebenarnya ummi join juga main bubbles ni disebalik tabir. hehehe. syok pula melayan big bubbles hehe. punyalah jakun. ingatkan batang aluminium tu kita bayar sekali. lepas main boleh bawa balik. rupanya tak ek. hehehe. nak bukak bisnes bubbles la macam ni ngeh3.

lepas main2 menyendol durian sekejap lepas tu kami balik. tapau burger daging untuk ilham sebab time makan tadi dia syok tidur. sampai rumah mandi manda terbongkang kepenatan. itulah cerita hari sabtu kami. walau bukan sehari suntuk tapi penat dia ya ampunnnnn.

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!