Family In Law

Jalan-Jalan Di Pantai Minyak Beku, Batu Pahat

Monday, September 07, 2015

hari merdeka, kami balik ke batu pahat sebab ada majlis kerja kahwin anak sepupu babah ilham.
babah kata kita bertolak awal dalam jam 10am.
sudahnya, menunggu sarapan siap masak pukul 11 lebih juga baru gerak.
awal2 semua segar mata dalam perjalanan nak balik kampung.

20150831_125615

geram pulak tengok bila buat muka gini.. Red lips

20150831_125639

baru sampai pekan nenas, sorang2 tumbang kecuali babah.
adik syamil tidur, abang ilham tidur dan paling menyayat hati.. ummi pun tertidur Smile with tongue out
sorry ye babah. nasib baik ada along temankan babah.
tahu2 sedar dah sampai benut hehehehe.
sampai rumah atok tipah dalam pukul 1pm.
pungpang2 dekat2 pukul 2pm ke rumah pengantin beramai2.

20150831_140132

20150831_140320

20150831_140322

20150831_140324

hari panas gila, jadi ummi pakaikah adik syamil topi abang ilham masa kecil.
alahaiiiiiii sebijik gaya abang ilham masa baby kan.
kat rumah pengantin tak dan nak ambil gambar segala bagai.
lepas settled bersalaman dengan saudara mara sebelah babah, babah ajak jalan2 ke pantai minyak beku.
so kami beramai2 ke sana lah.

20150831_155749

sampai2 hoiii panas berdenting. rasa malas nak keluar dari kereta.

20150831_155800

first time datang sini setelah masuk 7 tahun kahwin dengan orang batu pahat hahaha.
aduhaiiii salah time la babah ajak bersiar2. tengah2 panas gini adoiiii dengan baju ke rumah pengantin lagi.
tapi memandangkan susah nak berkumpul ramai2 macam ni.
kita layankan jek la ye. quality time with my family in law Winking smile

20150831_160128

babah offer aiskrim calong ni. wahhhh.. mengimbas memori zaman kanak2 hehehe.

20150831_160141

sudahnya anak cucu atok tipah yang melakukan aiskrim calong.
semua pakat berlindung bawah pokok dek panas yang amat tu.
nasib baik ada pondok kosong, jadi kami berarak la beramai2 cari tempat berlindung.

20150831_160438

wefie dengan adik syamil. tapi dua2 mata kelain haha.

20150831_160524

abang ilham susah betul ajak bergambar.

20150831_160840

uda dan atok tipah.

20150831_160953

jom kita ajak atok wefie pulak Smile

20150831_160959

ajak wefie dengan atok sekali tak nak. lepas tu suruh ummi snap gambar dia gigit kuku.

20150831_160902

20150831_161053

bergambar jek kerjanya, buat pondok tu macam kami yang punya agagaga.

20150831_161234

suka haa dapat bebas berlari.

20150831_161310

20150831_161444

sabar je lah ye anak2, ummi mu memang kaki bergambar.

20150831_161623

20150831_161710

20150831_161717

suka gila dapat jumpa abang2 sepupu kesayangan dia.

20150831_161742

haaaa nampak kami kongker satu pondok,

20150831_162107

abang ilham dengan babah. apa pasal lah abang tu asyik gigit kuku.

20150831_162313

20150831_162455

20150831_162534

ummi, babah dan asik syamil.

20150831_162554

abang ilham dan along. anak buah paling sulung. dua2 ala2 k-pop hehehe.

20150831_162707

suka gila tengok langit kat kawasan pantai ni. membiru. subhanallah. fefeeling kat oversea pulak.

20150831_162654

adik nak terbang hehehe.

20150831_162736

satu lagi sebelum balik.. hehehe

20150831_162746

mak nak juga selfie satu hehehe. nak nampak background langit membiru tu. hehehe.

20150831_162821

20150831_162818


abang ilham macam tak nak balik.
dah syok berlari2 dengan abang2 sepupu dia, bila nak masuk kereta dia buat muka sedih.

lepas bersantai sekejap kami pun baliklah semula ke senggarang.
on the way tu sempat singgah rumah sedara sebelah babah ilham.

20150831_184642

sampai rumah atok, ummi bagi syamil makan siap2, mandi sekali. lepas maghrib nak balik dah.

 

20150831_184504

20150831_184533

20150831_184534

abang ilham tengah syok main baling2 batu kat parit dengan arsyad.
nampak dia happy betul kalau balik rumah atok tipah.
bebas lari ke sana ke sini berlengging.
ummi panggil balik pun dia buat tak tahu je.
next time kita balik kampung lagi ye Smile

You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

  1. lama tak pi pantai minyak beku.. dulu masa sekolah rajin jugak pi sana..ambik angin & tengok org mancing./.

    ReplyDelete
  2. yoorin>> orang BP ke? akak first time sampai sini hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!