Colleagues

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3–Part 1

Friday, October 02, 2015

ohoiiii dah lama tak sambung cerita “journey to hong kong & zhuhai”. ada 2 parts lagi belum settle hehe. nak juga cerita. ada i kesah blog i kan hehehe. pagi hari ke tiga kami memang dah plan nak ronda2 kawasan sekitar hotel. tapi lepas subuh main2 handphone sampai tertidur kejap. eh betul ke tertidur? ke saja2 tidur hehehe. kepenatan uolls, semalamnya tu kan penat dalam perjalanan jek pergi balik shenzen. penat atas jalan huh.

20150710_054335

20150710_054349

20150710_055457

jam lebih kurang 5.40am tapi dah terang benderang. rasa tak sampai hati nak tidur semula Smile with tongue out

20150710_101440

pukul 10am dah siap2 nak meronda. konon janji awal dari ni sudahnya pukul 10 juga keluar. sebelum keluar sempatlah selfie sesorang. bila dah sesorang ni aktiflah budaya selfie hahaha.

20150710_101509

20150710_102736

ok sumpah tak faham haha. yoklah tengok gambar2 kat situ ye.

20150710_102959

20150710_103029

abaikan diameter hidung itewwww Smile with tongue out

20150710_103038
cafe2 tepi pantai.

20150710_103120

20150710_103140

20150710_103210

memasing bawak diri.. sorng selfie sudut sini.. dua orang tu ha selfie depan sana haha.

20150710_103223

20150710_103318

tak pastilah kenapa kaki tu bersilang gitu. mungkin berangan jadi model katik hahaha.

20150710_103349

baru jek pukul 11am gitu tapi matahari dah terpacak atas kepala. nak bergambar kenang2an punya pasal sangguplah layan panas ni.

20150710_103401

apa terpenyek gitu muka ummi  ilhams. kahkahkah.

20150710_103426

wefie dengan peminat dari pakistan hahahaha.

20150710_103530

nah pakcik2 body guard saya hahaha.

20150710_103548

20150710_103625

peace yo! hahahaha

20150710_103702

20150710_103800

20150710_103838

20150710_103927

20150710_103854

20150710_103944

20150710_104014

cafe & bar tepi laut beroperasi waktu malam.

20150710_104025

diorang yang sekali sekala dapat musim panas suka la berjemur.

20150710_104341

sebenarnya nak fokus kat helikopter tu. tapi halus sangat gambarnya.

20150710_104359

makin tinggi matahari makin ramai ke pantai.

20150710_104415

mata tu tetiba jadi KL-singapore. selfie tak menjadi nampaknya.

20150710_104437

snap.. snap asal boleh.

20150710_104540

20150710_104559

20150710_104604

gasaklah ummi. bergambarlah sampai muntah hijau.

20150710_104745

life guard yang taat bekerja hehe. pekerja2 buruh tepi pantai ni ramai. tukang kutip sampah. thats why kawasannya bersih je.

20150710_105025

molek tersusun..

20150710_104907

testing 1, 2, 3.. nak juga mencuba..

20150710_105002

alamak robohlah macam ni hahaha.

20150710_105206

saat ni rasa bestnya kalau babah ada, boleh snap gambar cun2.

20150710_105437

capt. nazer kata.. “ko ni depan toilet pun nak ambil gambar” hahaha.

20150710_105527

supermarket export.. masuk dalam berbual macam ayam dan itik. diorang tak faham langsung bahasa inggeris. padahal nak cakap kedai tak buka lagi je hehehehe. tapi saya buat2 faham jeklah bahasa yang diorang guna tu.

20150710_105553

tak dapat masuk kedai.. selfie luar kedai jeklah.

20150710_105733

ni cafe dessert comel2.

20150710_105840

20150710_105923

tak puas hati snap sekali harung tak nampak jelas replika dessert yang comel. jadi kita snap satu satu.

20150710_105848

20150710_105853

20150710_105856

20150710_105905

20150710_105900

20150710_105909

20150710_105914

20150710_105916

comelkan. macam nak makan jek. oppssss puasa.

20150710_110012

kedai jual buah2an pokok2.

20150710_110147

taman yang kemas. tak ada pun nampak sampah bersepah2.

20150710_110209

20150710_110359

20150710_110253

selfie..selfie..selfie.. nak harap diorang snapkan mahu bosan haha.

20150710_110638

toleh kiri.. sorang tengah termenung tajam..

20150710_110641

toleh kanan sorang tengah merenung nasib di depan.. dapat balik malaysia ke tak hahaha.

20150710_110744

sebelum keluar dari kawasan pantai..

20150710_110836

20150710_110900

dataran apa entah nama. eh memandai jek cakap namanya dataran haha,

20150710_110905

suka tengok bangunan ni.

20150710_110941

dah habis ronda baru tengok map. bijak kan? ehehe.

20150710_111006

20150710_111102

nampak tak.. sejuk mata memandang hijau kiri kanan. dah la menghijau bersih pula tu.

20150710_111155

sebelum melintas jalan. duduk berbual lagi.

20150710_111511

hajat hati nak balik hotel terus kan, tapi sempat melencong ke jalan tepi hotel.

20150710_111656

capt. nazer tak puas hati selagi tak dapat key chain zhuhai hahaha.

20150710_111707

penat ronda tengahari panas. bulan puasa pulak tu. jomlah balik hotel.

20150710_112726

weather forecast..kecil besar hati mengingat typhoon.

20150710_112807

20150710_112822

20150710_112837

tak ada kerja.. posing mana sempat.

20150710_113027

naik bilik memasing setelah penat berjalan. kemas2 apa yang patut sebelum check out. mr. ken nak jumpa kitorang jam 12pm kat lobby. sambung next entri. last entri untuk pengalaman ke china. banyak lagi entri lain tertangguh hehe.

jom baca!
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 1
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 2
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 3
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2 – Part 1
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2 – Part 2
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2 – Part 3

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!