Cuti2

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 2

Tuesday, December 01, 2015

sambungan entri part 1. tajuk entri very2 the panjang hahaha. gasaklah nak. lepas maghrib kami bersiap2 keluar makan. alhamdulillah kek masih stabil tanpa mecair sikit pun. cayalah nanie. hehehe.

plan asal nak celebrate kat cafe kat situ jek. sebelum tu ada insiden kecil berlaku. eh bukanlah insiden apa pun. cuma kami agak hangin la dengan contractor yang tengah buat construction ni kawasan apartment tu. ada ke patut buat drilling works memalam hari di kawasan parking lot tanpa ada cover dengan kanvas ke apa ke. makanya kereta kami jadi mangsa habuk tebal. ye sangat tebal. hangin jugalah bila diorang tak peka hal2 ni. terus je babah ilham jumpa guard dan bagitau management. ummi ilham cuma tukang bebel jek lah, tu pun dorang bukannya faham sebab pekerjanya pure dari china. buang air liur jek. pungpang2.. kami ke cafe dulu. babah dan papa cu uruskan hal kereta. pihak management minta maaf dan diorang cucikan kereta kami.

sampai cafe suasana cafe suram gila hoiii macam cafe misteri nusantara hahaha. maybe hari tu tak ramai yang check in. kami2 jeklah beriya meriahkan dan ada sorang lagi customer duduk meja berdekatan. bincang punya bincang, baik kita makan kat tempat lain je. tapi dalam masa yang sama dah terorder mee hoon goreng untuk ilham yang kelaparan. tok ayah ajak makan asam pedas seberang jalan sana. ok set!

GAS_1515

sebelum tu, kita potong kek dulu yeay!

GAS_1514

sayang hoiii nak potong kek comel ni.

12105884_10207127135364406_917781767095118452_n

ni gambar dari tokey kek.. kek ni memang di request khas untuk tok ayah.. lori tu lori kelapa sawit tok ayah.. kambing tu kambing mak wee yang tok ayah bela kat ladang rumput hehehe. tok ayah kata “ada juga orang buat kek gini ek..” hahaha. tok ayah pun puji cantik.

GAS_1519

jom kita potong kek! orang duk sibuk nak bergambar dengan tok ayah ilham baut hal dia je.. syok makan keropok dengan mee hoon goreng. ada saya kisah? kata dia hahaha.

GAS_1524

kami jek anak beranak yang buat kecoh.

GAS_1527

syamil pun bingung.

GAS_1528

ummi ni asyik nak posing jek. adik why so serious? hahaha.

GAS_1530

ecehhhh sesi suap menyuap kek nenek dan tok ayah. mak wee terselit tengah2.

GAS_1539

tenung gambar ni betul2 baru perasan hamboiii kak mak wee.

GAS_1536

ummi n adik syamil berposing dengan tok ayah. abang ilham buat derkkkkkkk.

GAS_1537

hmmmm.. tercicir abang ilham lagi. tetap tak nak bergambar.

GAS_1546

ni memang nak kena cepuk hahahaha.

GAS_1548

dia buat hal lagi. ciskek mami ngah.

GAS_1550

papa cu.. mama cu dan tok ayah.

GAS_1533

papa cu baru kan main lagi.

GAS_1551

adik syamil ni muncung sejengkal kenapa entah hehe.

GAS_1556

ini dia barisan hero2 menantu kesayangan tok ayah. hero2 kecil tak join. bagi hero2 besor fefeeling model cover majalah maskulin hahaha.

GAS_1559

yeahhhh kami beramai2.. bulatnya pipi ummi ilham tu kan hahaha. memang plan semua kena pakai baju putih. lepas posing2 kat cafe misteri ala2 cafe rumah hantu. kami pun terus menuju ke keluar dari gold coast ni. alah melintas jalan jek pun tapi naik kereta la. hehehe.

nama kedai asam pedas tu lupa pulak.serius tak ingat. gambar ada snap tapi rasanya dalam henpon babah ilhams. malas pula nak suruh dia carikan hehe. memacam jugalah lauk pauk yang kami order. makan nasi lauk asam pedas lagi kenyang nampak gayanya. lagi pun asam pedas memang favourite tok ayah. jadi kita layankan tekak dia ye.

gambar ihsan camera henpon mama cu, sebab bateri henpon ummi ilham dah kong.

IMG-20151009-WA0058

asam pedas ikan tongkol claypot.

IMG-20151009-WA0059

asam pedas tetel claypot.

IMG-20151009-WA0061

sotong bakar.. kuah cicah tu sedap.

IMG-20151009-WA0062

asam pedas ikan pari.

IMG-20151009-WA0064

sayur kangkung belacan.

IMG-20151009-WA0063

taugeh goreng belacan kot tak silap. tak pasti siapa yang nak taugeh ni haha. tambahan otak2 untuk si penggemar otak2. siapa lagi kalau bukan abang ilham hehehe. orang lain tak boleh ngecek. dia nak makan sorang jek. overall, masakannya sedap dan harga berpatutan. recommended!

20151009_233525

lepas makan balik apartment.. dah kenyang nak berehat esok nak mandi manda lagi hehehe. sempat snap budak dua beradik ni bergurau. gaya macam nak wefie berdua kan. tapi sebenarnya abang ilham tengah main remote control air cond hehehe.

20151009_193053

dah puas bergurau, si adik tumbang. dedor pula badan dia. terkejut first time turun berendam agaknya. alhamdulillah, malam kerapkan menyusu, pagi sejuk sikit badannya. ok, part 2 stop dulu di sini ya.. sambung part 3. nak bosan ke tak nak bosan ke ada mak kisah? hehehe.

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!