Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN | Sup Makaroni Untuk Adik Syamil

Thursday, May 12, 2016

gambar lama tapi saja nak share.
sup makaroni dengan gabungan sayur2 dan egg tofu untuk ilham syamil.
mudah dan senang dimasak lagi2 untuk ibu2 bekerja.
baling2 siap.. gitewwwwwww Smile with tongue out

20160318_072012

bahan2-
minyak zaitun
bawang besar & bawang putih blend
segenggam makaroni
carrot (potong dadu kecil2)
sweet pea (sebab tak ada stok sayur hijau lain Smile with tongue out)
egg tofu
air

cara2-
panaskan minyak. tumis bawang2 blend hingga naik bau. masukkan air ikut nak banyak mana. masukkan makaroni, make sure dah basuh ye. jerang sehingga makaroni nampak kembang. masukkan carrot dan sweet pea. akhir sekali masukkan egg tofu. dah siap. air dari carrot dan sweet pea tu dah cukup memberi rasa manis2.

selamat2 mencuba mak2 yang rajin!
Smile

p/s adik je yang makan ni, abang? huh.. bertuah la kalau dia nak makan lauk sup2. dia bedal lauk orang tua jek.. ehehehe

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!