Family

#Raya2016 | Kunjungan Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang

Friday, July 22, 2016

malam sabtu lepas kami menerima kunjungan kumpulan marhaban KRT desa paya mengkuang.
balik dari kerja teruslah bersilat kat dapur.
ikut menu yang dah dipersetujui.. kue tiaw goreng ehehe.
tak gempak pun menu ummi ilhams.
kata baha masak je apa yang mudah.

20160715_202250
lepas maghrib semua dah get ready on the table. yeay!

20160715_202413
dapatlah 3 bekas kue tiaw goreng. karipap telur ibu azue. air teh o dan sampingan air fanta.

20160715_202319
ni je kuih raya rumah kami.
kerepek pagoda memang dah tak ada dalam list.
semua dah jadi makanan anak2 je babah kata tak payah letak hahaha.

lepas isyak dorang sampai saing2 babah dan ilham sekali dari masjid.
malam ni babah dapatlah join sebab dah off day.
ada dua versi gambar.. kalau kuning2 tu dari dslr babah.
kalau kelabu asap sikit tu of course dari henpon ummi hehehe.

GAS_7313

GAS_7315
eh sibuk pulak dua beranak ni menyelit.

20160715_210934
suka hati je ummi tak salinkan baju syamil.
gasaklah nak oii.

20160715_211648

20160715_211712

20160715_211724
selesai marhaban sesi menjamu selera.

20160715_211914

20160715_212241

20160715_212255
jemput makan pakcik2 semua.

GAS_7318

20160715_212305
mana tuan rumah lagi sorang tu ye?
macam pelik tak ada bayang dia kan.

GAS_7316
taraaaaa.. ini dia.

20160715_210944
jom zoom in sikit.
ikut sedap dia je.. time ada tetamu, time tu lah dia nak makan nasi lauk ayam yellow.
dah tak boleh dilarang. dia nak juga makan. layankan je lah.

GAS_7317
sempat lagi berposing dua beranak hehehe.

20160715_211552
yok wefie pulak dik. kata raya. hehehe.
ok next kita join marhaban rumah tok ayah pulak.
tapi malam lain bukan malam yang sama.
senyum simpul ummi banyak kali cuti masak ekekeke.

xoxo | ummi ilhams

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

  1. Selamat hari raya.
    Best nya ada marhaban datang rumah. Dah lama tak rasa macam nih

    ReplyDelete
  2. hani>> ok insha Allah saya join :)

    kuaze>> hehehe tu lah..biasanya taman saya ni group marhaban perempuan.. tahun ni lelaki pulak hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!