BFF Ummi Ilham

Selamat Pengantin Baru Zam & Diana (14 Ogos 2016)

Thursday, August 25, 2016

FB_IMG_1471328813822
“Selamat Pengantin Baru Zam & Diana”

semoga jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat dan dikurniakan zuriat soleh dan solehah.
sempatlah ummi ilhams conteng2 buat doodle tu lekat di kotak hadiah. (itu bukan tangan ummi)  Baring teeth smile
projek frame doodle hadiah untuk pengantin tunggu nanti dipos ye hehehe.

alhamdulillah akhirnya dapat juga kami menghadirkan diri ke majlis perkahwinan zam dan diana.
uncle zam ni ex-classmate ummi masa di UiTM Melaka.
classmate masa zaman degree bachelor of corporate admin.
rasa ni kawan lelaki last la yang baru menamatkan zaman bujang hehe.

sebenarnya kami 4 beranak bertolak dari senggarang.
angan2nya nak stay kat melaka sama2 dengan emmy dan azie.
tapi babah kata dia ada training volleyball malam ahad.
its oklah ummi ikut jek janji dia nak pergi nilai hehehe.
kita hanya merancang Allah yang menentukan.
dapat berita atok tipah tak sihat, jadi babah pun tukar plan.
dia terpaksa korbankan training demi bonda tersayang.
lepas balik kerja hari jumaat kami siap2 kemas untuk balik kampung.
alhamdulillah dapatlah spend 2 malam dengan atok tipah yang beransur pulih.
then, pagi ahad kami gerak terus ke nilai.
tapi sebelum tu janji nak saing dengan ekin yang dari parit sulong.
berdezup babah drive macam driver f1 maka berjumpalah kami di rnr pagoh hehe.

IMG_20160814_113832
entah berapa kali snaplah ni nak nampakkan muka 4 beranak hehehe.
babah dilarang toleh sebab tengah drive bahaya wooooooo.
ikut plan linda yang jadi ketua rombongan kawan2,
jumpa di mc donald bandar baru nilai jam 12.30pm.
kami sampai ngam2 la sebelum waktu berkumpul.
sampai2 ina, taty dan ayob pun dah sampai.
emmy dan azie gerak dari melaka itu pun dah gerak asing2.
tunggu punya tunggu linda tak sesampai kami pun gerak dululah ke masjid tempat majlisnya.

IMG-20160814-WA0012
pusing2 cari parking kosong nampak parking berbumbung ada signage “nazir”.
cakap dengan babah “wah untunglah sampai nilai dah ada parking lot sendiri” hahaha.
sila jangan berangan ye encik nazir. ini bukan parking lot untuk awak.

20160814_125936
turun kereta budak ni macam buat kawasan ini dia yang punya.
sekali kena tegur dengan pakcik jaga parking terus cuak peluk kaki babah Hot smile

20160814_130000
berbelas tahun tak jumpa ina dan taty. haruslah rakam detik2 manis dengan kawan2 ummi.
oleh kerana cuaca panas membahang, kami pun lepak la dalam kawasan masjid.

20160814_131213
nahhh awek manis masih single dan available Winking smile

20160814_131231
ekin dan iman yang kurang sihat.

IMG-20160814-WA0022
nampak sekali mak2 berkumpul.. azie pun dah sampai masa ni.

IMG-20160814-WA0024
haizi sanke. hahaha. sanke in mandarin means tiga suku hahaha.
selalu kat kelas saya dan aini panggil haizi sanke (haizi 3 suku) gurau2 je.

IMG-20160814-WA0026
untuk majlis sebelah perempuan ni, ni je kawan2 lelaki yang datang.
abang long kawasan encik ayob dan encik boss haizi.

IMG-20160814-WA0039

IMG-20160814-WA0038
nampak tu.. tukang beli hadiah baru sampai.
jadi emmy, taty dan achik tolong rewang masukkan hadiah dalam kotak.
apa pun thanks to linda and achik, memudahkan kawan2 lain.
diorang tukang collect duit dan belikan hadiah untuk pengantin.

IMG-20160814-WA0035

IMG-20160814-WA0036

IMG-20160814-WA0037
sementara menunggu pengantin sempatlah bergambar berborak macam tak cukup masa.
sempat juga masing2 bersolat di masjid putra bandar baru nilai ni.

IMG-20160814-WA0040

IMG-20160814-WA0041
all of us yang datang majlis sebelah perempuan.

20160814_142303
time to eat.. budak kecil ni syok sangat makan limau sunkist.

20160814_142310
emmy dan shah. anak2 dioang kat sebelah tu sambil ada budak sorang ngendeng tengok handphone.

20160814_142330
azie, jul, haizi dan shinnaz semeja.

20160814_142356
aweks2 hot pun semeja.

20160814_144820
with linda and ekin.. mak sibuk nak bergambar.. anak2 tengoklah tu hahaha.

20160814_145437
snap sana sini muka anak suami sendiri tak ada bayang.
ummi dah kerah babah sesiap tahu dia dah lapar sangat tu.
kang hijau muka dia kang.  Green with envy

20160814_145458
terpaksa umpan abang ilham main game sebab dia dah tunjuk ciri2 nak meragam hahaha.

20160814_141541
kumpulan qasidah. syok syamil tengok.

akhirnya pengantin pun sampai hehehe.

IMG-20160814-WA0030
halahhhhhhh.. halahhhhhhhh.. sweetnya pengantin tu.
muka zam tak boleh blah betul.
macam muka orang takut2 jek kahkahkah.
nasib ko lah zam kena bahan dengan kawan2 berhari2.

IMG-20160814-WA0034

IMG-20160814-WA0032

20160814_141644
sampai2 penanting terus makan. kami pun sambung la makan.
ilham sesuka hati request nak ayam merah adoiii bang ni bukan majlis sedara mara kita.
mana ummi nak cekau ayam merah. sudahnya dia makan sikit jek.
banyak2 makanan paling best ialah sagu gula melaka.
yaaa ampunnnn terasa2 ni ha. sedap gila kot sebab guna santan.
sebelum ni buat sendiri gula susu cair. bila makan yang santan rasa lemak dia tu.
adoiii sedap betullah. ummi ilham sampai ambil dua kali kooooooo.
siap buat review lagi bagi emmy kecur kehkehkeh.

IMG-20160814-WA0047
dah siap2 makan meh la kita bergambar kenangan.
oh ye puan asmidar lecturer kitorang pun datang juga.
ya Allah rasa excited betul dapat jumpa puan asmidar.
ajak babah ilhams tapi dia tak nak sebab dia kata tu semua kawan2 ummi.
hahahaha malu le pulok.

20160814_150812
next kami pulak bergambar 4 beranak buat kenangan.
dah datang jauh ni kalau tak bergambar aduhaiii kuciwa mak.
walaupun anak2 buat hal memasing, ummi babah tetap maintain tengok kamera.
tq uncle jul tolong jadi cameraman. harao bertabah hahaha.

20160814_151116
20160814_151136
20160814_151142

20160814_151215

masing2 excited nak bergambar dengan puan asmidar.
berapa kali shot tu, kesian uncle jul hahahaha.

20160814_151255
akhirnya sempat juga bergambar berdua dengan puan asmidar. yeay!
lecturer paling saya takut dari diploma hingga degree.
seram woooo kalau assignment tak siap. (eh tak pernah kot tak siap Smile with tongue out)
lagi kecut perut kalau dalam kelas menyepi je.
bertambah2 rama2 dalam perut bila buat presentation.
dah present tu kalau untung nasib sesi Q&A kena soal.
fuhhh berpeluh juga nak menjawab hahahaha.
saya suka gila dengar puan as berbahasa inggeris.
macam lahir kat negara omputih uolls hahahaha.
puan nampak je macam garang tapi dia ok je sebenarnya. hehe.
saya follower blog puan asmidar tau hehehe.
jumpa lagi insha Allah lain kali ye puan.

IMG-20160814-WA0048
4 anak dara dan tengah2 tu sorang mak dara hehehe.

20160814_151413
last shot before bersurai.
dan koleksi wefie ummi dan geng2 perempuan.

20160814_151638
with niqu.. macam ada bau2 nasi minyak dah ni.. Be right back


20160814_151644
with achik nun terbang dari kedah.

20160814_151649
with lin.. selim gila woihhh..

20160814_151654
with puan polis.. ina..

20160814_142414
20160814_151701

with linda yang nak kena cubit.. hahaha datang jb jangan lupa check in kat rumah aku.

20160814_151706
with taty titas tutasting hahaha.

20160814_151713with ajitak.. hehehe

20160814_144633
 last sekali with emmy yang dah dekat sepelaung hahaha.
ekin dah masuk kereta anak2 tak sihat, jadi tak sempat wefie.

ok ni saki baki gambar kekawan.

IMG-20160814-WA0045lin and ajie

IMG-20160814-WA0046

emmy and lin

20160814_144743

haizi, ayob dan anak2.

snap..snap..snap..
salam2 semua, dan bersurai dengan hala tuju masing2.
kami of course lah pulang semula ke gelang patah nun di hujung peta hehe.

thanks for the great moment my dear friends.
insha Allah, panjang umur kita jumpa lagi.
mudah2an persahabatan kita ni diberkati Allah.
mudah2an yang baik2 saja untuk kita semua.
harap2 one day terlaksanalah impian kita nak buat reunion kat melaka ye hehe.
ni kira mini reunion juga la kan walaupun tak semua dapat jumpa.
hmmm pandai zam eh buat reunion time dia kahwin hehehe.

oklah babai.

p/s banyak lagi cerita tertangguh.. malam nak bukak pc je mata mengantuk.. howwwww? Winking smile ohhh gambar2 yang terang benderang tu credit to haizi.. ummi lupa suruh babah bawa dslr hehehe..

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!