Family's Birthday

Tok Ayah's Birthday Celebration @ Onboard Shell Out Restaurant, Taman Nusa Bayu

Monday, October 24, 2016

20161008_212537
Onboard Shell Out Restaurant
No 35 Jalan Bayu 1/2 Taman Nusa Bayu, 79250 Gelang Patah, Malaysia

Open hours – 3:00pm – 11:00pm
Contact No. - 07-509 9759
sebelum le bandung hari tu, kami sempat celebrate birthday tok ayah in advanced.mommy ngah dan daddy ngah yang nak belanja kami ikut je la. lokasi pun pilihan mommy. setakat ni orang duk sibuk bershell out, saya memang tak pernah lagi mencuba. kiranya ni first time bershell out. sebab utama, membayangkan menu lauk kering2 tak ada kuah babah ilhams tak berapa minat hehehe. itu je reasonnya kehkehkeh. padahal ada je side dish lain haha.

ok malam tu kami bershell out di Onboard Shell Out Restaurant, Taman Nusa Bayu. mommy dah biasa makan kat sini, kami je la first timer.
20161008_212458antara menu yang ada. mommy ambil package dewasa RM29 per pax with complimentary drinks.
20161008_203826
baby tua tu bad mood sebab tengah syok tidur kena kejut.
20161008_203834
babah tukang baca doa.
20161008_203914
wooowwwww.. merihakan ketam black pepper, ketam sambal, kepah, udang, mix vege.
memang sedappppppppppppppp. serious tak tipu. kus semangat rezeki.
20161008_203849
posing nasi sejemput namanya ni hahaha.
20161008_203927
ecehhhh birthday boboy berselera makan.
20161008_204002
adik pun boleh tahan selera makan.
20161008_204106
si abang, mula2 babah pujuk nak suap. tak layan.
20161008_204513
sudahnya menempel tepi ummi nak ummi juga yang suapkan.
20161008_204115
ni pula posing dengan ketam hahaha.
20161008_203901
mak wee setady sesorang.
20161008_204537
tapi kena pantang makan sebab takut tonsil bengkak lagi hehehe.
20161008_210512
birthday cake untuk tok ayah tajaan mama cu.
20161008_210802
tak dapatlah tok ayah nak buat family potrait. ada syamil nempel dan ada kelibat sorang lagi tu ha.
20161008_210803
tak pernah sempurna. ada lagi kelibat.
20161008_210837
mommy ngah, daddy ngah, nenek, tok ayah dan dua budak cenonit.
20161008_210914
ummi terpaksa stop makan sebab nak bergambar. potong selera betul. baru nak fefeeling makan sorang sambil menikmati juadah hehehe. jangan tanya mana ilham, puas pujuk tak nak bergambar. mama cu tukang snap gambar.

20161008_212559
lepas makan, lepak sekejap kat luar.
tok ayah dah berdezup balik sebab ada meeting.
20161008_212609
mak je yang syok sendiri, anaknya pandang ke lain.
20161008_212808
family portrait yang tak jadi. hmmmmm. as always..
20161008_212709
thanks mommy ngah dan daddy ngah belanja kami semua makan di sini. semoga bertambah melimpah ruah rezeki korang. aamiin insha Allah.

untuk tok ayah, semoga sentiasa di bawah rahmat Ilahi. kami doakan tok ayah sentiasa sihat dan dilimpahi rezeki yang halal. kami sayang tok ayah Red lips

untuk mereka yang belum mencuba menjamu selera di Onboard Shell Out Restaurant, boleh la try. memang recommended. masakan sedap dan menepati citarasa. suasana dalam restauran pun menarik dan  selesa. harap2 lepas ni babah pulak belanja makan kat sana.. ehhhh??? Smile with tongue out

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!