Gadget

Tips | Cara Mengelakkan Handphone Anda "Hang" Semasa Menggunakan Aplikasi Whatsapp

Thursday, May 28, 2015

sharing dari geng susu ibu JB, puan jalilah.
cara untuk mengelakkan handphone kita selalu hang bila terlalu banyak group whatsapp.
maklumlah group bukan main banyak.
bila semua group aktif berchat handphone pun jadi hang.
mulalah malas nak layan whatsapp kan.

sharing yang bagus kerana handphone saya pun ada masalah ini.
saya pun dah mencuba dan menjadi.
laju la sikit bila buka whatsapp.

ok, macamana caranya?
jom saya pula share kan.


1) klik apss whatsapp dan terus ke bahagian "Settings"

2) klik ke bahagian "Account"

 3) kemudian, klik ke bahagian usage.


4) dan akhir sekali klik "Reset Statistic" dah settled!


haaaa mudahkan.
patutlah handphone saya selalu hang.
rupanya memang tak pernah reset.
lepas reset baru lah laju sikit kalau buka whatsapp.

dahhh pergi cuba..try..test kat handphone uolls pulak.
selamat mencuba! ;)




You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!